Viikottainen harjoitteluaikataulu / Weekly Practice Schedule

Ajankohtaiset tiedot voit tarkistaa kalenterista https://www.kkti.fi/kkti-kalenteri/

Harjoitusaikataulu 01.06.2024 alkaen

Schedule from 1.6.2024 

KENDO JUNIORIT lomalla koulun alkuun asti /holyday untill school starts

 

KENDO

 

Maanantai/ Monday 18 – 19:30

Keskiviikko / Wednesday 19:00 – 20:30

Perjantai / Friday 18:00 – 19:30 Kendo kata/jigeiko

 

 

JODO

 

Tiistai / Tuesday 18:00 – 20:00

Torstai / Thursday 18:00 – 20:00

Sunnuntai / Sunday 14:00 – 16:00

 

Iaido 20:00 – 22:00 Vapaa/Free

 

 IAIDO

Maanantai / Monday 19:30 – 22:00

Tiistai / Tuesday 20:00 – 22:00

Lauantai / Saturday 16:00 – 19:00

 

ATARASHII NAGINATA

Keskiviikko / Wednesday 20:30 – 22:00

Sunnuntai / Sunday 16:00 – 18:00

 

Muiden pääkaupunkiseudun seurojen harjoitukset

Seuramme jäsenet ovat tervetulleita vierailemaan myös toisten seurojen harjoituksissa, kuten toistenkin seurojen jäsenet ovat tervetulleita KKTI:n harjoituksiin. Huomaa, että on kuitenkin kohteliasta olla yhteydessä vieraaseen seuraan, ennen kuin menee sen harjoituksiin ensimmäistä kertaa. Lisätietoja löytää seurojen omilta kotisivuilta. Kaikki Suomen seurat löytyvät liiton kotisivuilta osoitteesta www.fka.fi.

Helsingin yliopiston kendoseura

Leppävaaran budoseura
lebudo (at) gmail.com

 

Nimenhuuto.com  Toivottavasti ilmoittaudut harjoituksiin Nimenhuudon kautta -> rekisteröityminen: https://nimenhuuto.com/ . Nimenhuuto löytyy myös APP:ina

 

Selityksiä ja huomautuksia

Harjoitukset talvi- ja kevätkaudella

Iaido

Tiistain ja lauantain iaidoharjoitukset on tarkoitettu kaikille iaidokoille sekä uusille iaidosta kiinnostuneille kendon peruskurssin suorittaneille. Iaidon peruskurssi harjoittelee omana ryhmänään.

Jodo

Tiistain ja torstain vuoro soveltuu kaikille jodokoille, harjoituksissa on myös peruskurssiopetusta. Sunnuntain vuoro on harjoitus- ja koryu-painotteinen.

Naginata

Keskiviikkoisin on mahdollista harjoitella koryu-tyyliä, Jikishinkageryu Naginatajutsua.
Sunnuntaisin harjoitellaan suojavarusteiden kanssa, jos sellaiset ovat mukana riittävän monella.

Kendo

Kendoon tullaan mukaan peruskurssin kautta. Alle 14-vuotiaille junioreille on oma peruskurssinsa.

Juniorikendo
Junioreilla on oma peruskurssi, joka pyörii lauantaisin ja keskiviikkoisin. Junioreiden peruskurssi on tarkoitettu noin 7–13 -vuotiaille.

Peruskurssin suorittaneilla junioreilla on kahdet omat harjoitukset viikossa: keskiviikkoisin ja lauantaisin. Keskiviikon vuorolla ovat kaikki juniorit, edistyneet, peruskurssilaiset ja vielä ilman suojavarusteita harjoittelevat.

Varsinkin ylempiä kyu-arvoja suorittaville junioreille suositellaan osallistumista myös perjantain kata-harjoituksiin, sillä 1. kyun vyökokeessa vaaditaan jo katan suorittamista.

Torstain jatkoryhmä
Kendon jatkoryhmä on suunnattu erityisesti 6. ja 5. kyun kendokoille. Mukaan voivat tulla toki muutkin.
Jatkoryhmässä hiotaan perusteita hieman peruskurssia nopeammalla tempolla ja opetellaan tekniikoita. Ryhmään ovat tervetulleita myös hiljattain bogunsa hankkineet tai pidempään taukoa pitäneet ”paluumuuttajat”.

Maanantain, keskiviikon ja perjantain harjoitukset
Yleiset kendoharjoitukset (maanantai, keskiviikko ja perjantai) on tarkoitettu kaikille peruskurssin päättäneille. Yleiset harjoitukset ovat ne ”perinteiset kendotreenit”, joissa kaikentasoiset kendokat harjoittelevat sulassa sovussa keskenään. Luvassa perusteita, tekniikoita, ji-geikoa. Paikallaolijoiden taitotason mukaan harjoitukset voidaan tarvittaessa jakaa osaksi aikaa tasoryhmiin.

Myöskään hiljattain peruskurssin päättäneiden ja boguttomien ei tule arastella näihin harjoituksiin osallistumista, sillä jokainen otetaan harjoituksissa huomioon. Jatkoryhmään osallistuminen helpottaa mukaantuloa yleisiin harjoituksiin. Sitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu ainoaksi harjoitukseksi kyu-tason harrastajille, vaan suosituksena on, että mitä useammin harjoittelet, sitä paremmin edistyt ja että jokaisen pitäisi aina mahdollisuuksien mukaan hakea oppia myös itseään paljon edistyneemmiltä harjoitusvastustajilta.

Perjantain Nippon kendo kata
Perjantaisin harjoitellaan Nippon Kendo Kataa kello 18.00–19.00. Harjoitus on avoin kaikille lajiryhmille. Bokkenit mukaan!

.