Miekan tielle – Ki-Ken-Tai-Icchin peruskurssit

Kendoseura Ki-Ken-Tai-Icchi järjestää peruskurssin seuraavissa lajeissa:

Peruskurssi-ilmoittautuminen on nyt auki!

Ilmoittaudu tästä http://www.kkti.fi/ilmoittaudu-peruskursseille/


Ki-Ken-Tai-Icchi ry järjestää ilmaisen kokeiluleirin 13.–14.1.2024 salillamme Alakiventie 2, 00920 Helsinki.

Voit kokeilla kendoa, iaidoa, jodoa ja atarashii-naginataa. Aloitusleiri antaa kattavan kuvan lajiemme harjoittelusta sekä antaa hyvät valmiudet jatkaa harjoittelua peruskurssillamme.

Leiri sisältää kussakin lajissa yhdet harjoitukset. Voit halutessasi osallistua useampaan lajiin. Peruskurssimme alkavat viikolla 3. Voit tulla peruskursseille, vaikka et pääsisi viikonlopun harjoituksiin.

Lauantai 13.1.
13:00–14:30 Kendo
15:00–17:00 Iaido

Sunnuntai 14.1.
13:30–15:30 Jodo
16:00–18:00 Atarashii-naginata

Ilmoittautuminen kokeiluleirille:
https://kkti.formstack.com/forms/peruskurssileiri_2024


Yleistä kaikista peruskursseista ja kurssien alkaminen

Ensimmäiset harjoitukset ovat:

Jodo tiistaista 16.1. alkaen
Kendo maanantaista 15.1. alkaen
Kendojuniorit keskiviikosta 17.1. alkaen
Iaido tiistaista 16.1. alkaen 
Naginata keskiviikosta 17.1. alkaen

Maksut.

Aikuiset:

Alku- tai loppuvuosi 100 euroa.

Alle 18-vuotiaat:

Alkuvuosi 80 euroa.

Loppuvuosi 60 euroa.

Hinnat sisältävät kendoliiton peruskurssilisenssin 30 euroa ja seuran harjoitus- ja jäsenmaksun. Alkuvuoden peruskurssimaksulla voi harjoitella 30.6. asti.

Samalla hinnalla voit harjoitella kaikkia seuramme lajeja — eli 4 lajia yhdellä hinnalla.

Maksu suoritetaan SuomiSport palvelussa kahdessa erässä.

  1. 30 euron peruskurssilisenssi maksetaan SuomiSportin kautta suoraan Kendoliitolle. Lisenssi sisältää kuluvan vuoden Kendoliiton jäsenmaksun ja vakuutuksen.
  2. Harjoitusmaksu (sisältää seuran jäsenmaksun) maksetaan SuomiSportin kautta Ki-Ken-Tai-Icchille. Seuran harjoitusmaksun voi maksaa myös harrasterahoilla ottamalla yhteyttä sähköpostilla taloudenhoitajaan (taloudenhoitaja (miumau) kkti.fi). Tällöin maksuvälineinä käyvät myös ePassi, SporttiPassin, Smartumin ja Edenred Virikkeen harrasterahat (setelit, kortti, netti- ja mobiilimaksut), Ticket Mind & Body.

Harjoituspaikka

Kaikki harjoitukset pidetään seuran salilla Arena Center Myllypuro (Alakiventie 2)

Tiedustelut

Kurssien sisällöstä voi tarkemmin kysellä kunkin kurssin kohdalla mainituilta henkilöiltä. Puhelin- tai sähköpostitiedusteluita varten löydät seuran toimihenkilöiden yhteystiedot näiltä sivuilta.


Lisätietoa kursseista:

Kendon peruskurssi aikuisille ja nuorille

Aikuisten kurssille voivat osallistua 14 vuotta täyttäneet nuoret ja kaiken ikäiset aikuiset. Yläikärajaa ei ole. Lue lisää kendosta laji-infosta.

Kurssin harjoituspäivät ja -ajat
maanantai 19.00–20.30
torstai klo 17.30–19.00

Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin.

Kurssilaisten tulee hankkia bambumiekka eli shinai. Aikuisten malli maksaa noin 30 euroa. Pyrimme siihen, että shinaita olisi myynnissä ensimmäisissä harjoituksissa. Seuralla on myös mahdollisuus lainata shinaita harjoitusten ajaksi.

Syksyn peruskurssi päättyy joulukuun tienoilla. Päätöspäivä vahvistetaan vielä kurssin edetessä. Onnellisesti läpäisty vyökoe maksaa 20 euroa.

Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulee tummansininen takki ja hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut). Kurssin vetäjät neuvovat välineiden hankinnassa kurssin aikana. Kendon suojavarusteita ei käytetä peruskurssin aikana. Kendoa voi harrastaa hyvinkin noin vuoden verran ennen kuin varusteiden hankkiminen tulee ajankohtaiseksi. Lue myös Mitä peruskurssin jälkeen?

Lisätietoja:
Mikko Salonen
kendo@kkti.fi

Lue lisää kendosta:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kend%C5%8D
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kendo_Suomessa

Kendon peruskurssi lapsille

Lasten peruskurssi järjestetään 7-13 -vuotiaille lapsille. 14 vuotta täyttäneet nuoret osallistuvat aikuisten peruskurssille.

Vanhemmat voivat osallistua lastensa kanssa samalle kurssille ja tämä on osallistumisedellytyksenä alle 7-vuotiaille. Nuorten junioreiden kohdalla pyydämme vanhempia huomioimaan kunkin lapsen omat kyvyt ja jaksaminen. Kendon juniorikurssille osallistuakseen pitää jaksaa olla mukana opetuksessa 1,5 tunnin ajan. Lue lisää kendosta seuran sivuilta laji-infosta sekä junioritoiminnasta.

Juniorikurssin harjoituspäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin. Kendon suojavarusteita ei käytetä peruskurssin aikana eikä lyöntejä viedä perille.

Kurssilaiset voivat hankkia bambumiekan eli shinain, joka maksaa noin 30 euroa. Seuralta on mahdollisuus lainata shinaita eikä oman hankinta ole pakollista peruskurssin aikana.

Kurssi sisältää harjoitukset kaksi kertaa viikossa kolmen kuukauden ajan ja päättyy 6. kyun vyökokeeseen. Onnistuneesti läpäisty vyökoe maksaa 20 euroa ja kokeen jälkeen saa osallistua kaikkiin seuran harjoituksiin, joissa ei ole ikä- tai tasorajoituksia.

Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulee tummansininen takki ja hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut). Seuralta on mahdollista vuokrata niin vaatteita kuin suojavarusteita (bogu).

Lisätietoja:
Elsa Aarnio
juniorivastaava@kkti.fi

Jodon peruskurssi

Jodon opiskelun voi aloittaa koska tahansa ja harjoittelun virstanpylväinä suoritetaan vyöarvoja (kyu-dan -järjestelmä). Katso itsellesi sopiva harjoitus ja tule mukaan! Harjoitukset ovat tiistaisin ja torstaisin.

Lajin harjoituksia on kolme kertaa viikossa (tiistai, torstai ja sunnuntai). Tarkista seuran sivuilta voimassa oleva aikataulu sekä mahdolliset poikkeukset. Vetäjinä toimivat Joonas Pihlaja (4. dan) ja Tea Pihlaja (4.dan).

Ensimmäisen vyöarvon jälkeen harjoittelu jatkuu ja 2–3 viikoittaisen harjoituksen tahdilla on seuraava saavutettavissa 3 kk:n kuluttua. Ylemmissä kyu-arvoissa osallistuminen leireille on välttämätöntä. Seura järjestää 2–3 jodoleiriä vuodessa. Jodo soveltuu 14 vuotta täyttäneille, mutta nuoremmatkin voivat soveltua jodon harjoittelijoiksi mikäli kärsivällisyys ja käsien pituus riittävät jo’n käsittelyyn. Yläikärajaa ei ole.

Varusteiksi riittävät aluksi verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin. Jo’n saa harjoituksiin lainaksi seuralta. Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulevat tummansininen takki, hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut), jo (keppi) ja bokken (puinen miekka). Vetäjät neuvovat harjoitusvälineiden hankinnassa.

Lisätietoja:

Tea Pihlaja, jodon lajivastaava jodo (miuku) kkti.fi

Lue lisää jodosta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Jodo

www.jodo.fi

Iaidon peruskurssi

Iaidon peruskurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa, tiistaisin ja lauantaisin*. Seuran pääopettajana toimii Tuula Kiviluoto (5. dan). Kurssi päättyy 6. kyun graduointiin. Kurssi on suunnattu vähintään 15 vuotta täyttäneille.

Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita, jonkinlainen kangasvyö jonka avulla puinen miekka pysyy vyötäröllä, sekä kunnolliset polvisuojukset, koska harjoituksissa ollaan paljon polvi-istunnassa liikkeelle lähdettäessä (ns. istuvat katasarjat). Harjoittelemme avojaloin. Puisen bokken-miekan saa lainaksi seuralta. Harrastusta jatkettaessa hankittavaksi tulee musta takki ja hakama (japanilaiset leveälahkeiset housut) sekä bokken ja saya, eli puinen miekka ja tuppi. Kurssin vetäjät neuvovat välineiden hankinnassa kurssin aikana.

Lisätietoja:

iaido@kkti.fi

Naginatan peruskurssi

Atarashii naginata on kohtalaisen uusi laji maassamme, jota on harjoiteltu seurassa vuodesta 2009. Peruskurssin harjoitukset ovat kahdesti viikossa, keskiviikkoisin (20:30–22:00) ja sunnuntaisin (16–18). Tarkista seuran kalenterista voimassa oleva aikataulu sekä mahdolliset poikkeukset.Kurssin ohjaajana toimivat Suomen naginatapioneerit.

Peruskurssi on suunnattu vähintään 15 vuotta täyttäneille ja mukaan mahtuu korkeintaan 20 henkeä.

Varusteiksi kurssille riittävät verryttelyhousut ja t-paita. Harjoittelemme avojaloin. Puuvartisen, bambuteräisen naginatan saa aluksi lainaksi harjoituksissa. Jatkossa tulevat hankittavaksi sekä oma naginata (noin 80 euroa) että harjoitteluasu (takki ja hakama) Kurssin vetäjä neuvoo välineiden hankinnassa kurssin aikana.

Lue lisää naginatasta näiltä sivuilta: www.naginata.fi

Lisätietoja:

naginata@kkti.fi

.